Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

INFO

SLUTSÅLT!

Det är 23 års åldersgräns för inträde och obligatorisk ID-koll i entrén. Ta med leg!

Information om Gagnef 2016 festival (ladda ned denna information som pdf här)

Tack för köp av biljett och snara medverkan på Gagnef 2016 festival 7-9 juli i Ängshols folkpark i Gagnef. Här kommer lite lokal information om saker som är bra att känna till.

Festivalområdet öppnar kl 16 på torsdagen och det går att komma in på campingen från kl 12 på torsdagen.

TRANSPORT

Ta gärna tåg till Gagnef, det är endast 2 km från tågstationen till festivalen och stor sannolikhet att få sällskap och skjuts, annars en underbart fin promenad med utsikt över älven.

1 promenad

Det går även att åka festivalbuss med dj och bar, ToR Stockholm C – Gagnef med Rättbuss. Använd FB-eventet för att boka biljett. www.rattbuss.se

Om du absolut måste ta bil så behöver den parkeras på festivalparkering som visas i figur nedan. Det finns alkomätare att använda på söndag för att inte köra för tidigt från festen.

BOENDE

Tillgång till campingområde för att sätta upp tält och basläger ingår i biljettpris och det behövs ett festivalarmband att visa upp för att komma in på campingområdet hela helgen. Tänk på att inte campa på fotbollsplanen eller på ängen bakom, det finns skyltar som tydligt visar var tält kan slås upp. Gräset på ängen skördas och används som foder till kor så det är superviktigt att det inte finns glas, burkar och metall här.

Gagnef IF sköter om bil- och husvagnsparkering och tar ut en kostnad för detta, pengarna går till idrottsföreningens ungdomsverksamhet. Tänk på att det INTE finns el att koppla in till husvagnar eller övriga campingområdet. Den som har husvagn kan ställa bilen bredvid husvagn annars ska bilar stå på festivalparkeringen som finns markerad i karta. Om bilen står på husvagnscamping så ska den stå där hela helgen för att minimera biltrafik uppe vid festivalområde.

Lugnare camping för den som vill sova eller har barn med finns vid artistladan, ca 200 m utanför festivalområdet samt en ytterligare gräsyta i närheten av ladan, se karta. Campingområdet vid tennisbanor är det minst lugna och mest högljudande området, tälta inte här om du vill ha en lugn camping.

Medhavda större ljudsystem vill vi inte ha på campingen. Festivalens existens hänger på en skör tråd bl.a. för att hög volym spelas efter kl 03 på camping. Vi kommer därför att behöva stänga ner större och störande ljudsystem på campingen.

OMRÅDET

Festivalområdet är hela folkparken med tillhörande camping. Det finns en huvudentré direkt in på området och en campingentré in på campingområdet. Det finns ca 10 ställen som serverar käk och dryck runt om på området och campingen, samtliga matställen har alternativ för vegetarianer. Folkparken ligger i en brant slutning ner till Dalälven. Huvudscener för musik och uppträdanden är dansbanan på övre plan och amfiteatern på nedre plan. Det finns bar och serveringsområden för alkohol i anslutning till dessa två scener.

Missa inte vernissage på MISSIONEN Konstgalleri i Gagnef den 7 juli. SPA BOSS

3 parken

MILJÖ

Vi försöker bli bättre på miljöarbete och återvinna så mycket material som möjligt. Den sortering som alla kan och ombeds göra vid utmarkerade tunnor är: Brännbart, Glas, Burk sen finns ställe för Metall, Trä/Virke, El och komposterbart/organiskt ute vid Avfallscentral på husvagnscamping. Restaurangköken inne på området sorterar själva sitt organiska matavfall och komposterbart. Ta gärna med en sopsäck med skräp och avfall ut från campingområdet när ni lämnar området på söndag. Det finns sopsäckar vid entréer och containrar är öppna och enkla att finna och tömma i.

En festivalklassiker är ju att många lämnar sina tält på plats och drar så fort festen är över. Det känns trist att kasta bort saker som går att använda. Vi har dock inte resurser att städa, torka och packa ihop tälten själva. Ta gärna med tälten ut och lägg dessa vid containrar eller om de är hela och rena skänk de till oss vid entrén så ser vi till att de kommer till användning.

På söndagen efter kan den som vill panta en sopsäck med upplockat skräp mot en korv och läsk eller öl till den som inte kör bil.

SJUKVÅRD

Det finns läkare och utbildad sjukvårdspersonal i jour på området under hela festivalen, dessa kontaktas vid huvudentrén eller via kontakt med vakter och värdar.

SÄKERHET

Det finns vakter och värdar över hela festivalområdet och camping dygnet runt som är där för att alla ska kunna trivas och känna sig säkra under festivalen. Tänk på att ta hand om varandra och hjälp till att göra Gagnef 2016 till den bästa och tryggaste festivalen. Säg ifrån om du ser något som känns fel. Kontakta värdar och vakter vid behov vid någon av entréerna eller fråga någon funktionär som gärna hjälper dig. Det kommer att finnas servicevärdar närvarande runtomkrig på campingen under natten när festivalområdet är stängt. Dessa värdar vandrar runt campingen för att öka tryggheten.

Varmt välkomna och ta hand om varandra

Arrangörer av Gagnef 2016